Verbouwen

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

De bescheiden metrotegel is ontstaan in het Londen van vóór WO1. De kenmerkende uitstraling van de tegel was ideaal voor het afdekken van grote ruimtes. Meestal gemaakt van keramiek en afgewerkt in een glanzend witte afwerking, zijn metrotegels sindsdien in verschillende toepassingen gebruikt. Van ondergrondse treinstations tot de muren van de metro's van New York City, overal zijn metrotegels te zien. Maar waar komen ze vandaan en hoe kies je een design dat bij jouw woning past?

Het eenvoudige maar opvallende ontwerp van metrotegels maakt ze zo populair Retrotegels. De moderne tegelproductie van vandaag maakt echter een breed scala aan afwerkingen, kleuren en materialen mogelijk. Er zijn zelfs tegels te vinden met decoratieve randafwerkingen, die ze een extra speciaal tintje geven. Ongeacht uw budget, u kunt de juiste tegel vinden die bij uw huis past. Hieronder vindt u enkele van de beste voorbeelden in onze collectie.

Terwijl de originele metrotegels effen witte bakstenen waren, hebben moderne metrotegels kleurrijke en sierlijke ontwerpen. De ontwerpen van dit klassieke materiaal zijn gemaakt door Christopher Grant LaFarge en George C. Heins. Anders dan in New York heeft de metro van Parijs een effen, witte kleur. De reden hiervoor is het lage lichtniveau in de metro's. In Parijs is de ingang van de metro ontworpen door Hector Guimard.

Klik hier: Retrotegels